Tilbedelse som ikke lar seg rokke! | Pinsekirka

Tilbedelse som ikke lar seg rokke!

Caroline Wiik

Caroline Wiik

mars 3, 2015


I visse tider i livet kan det være vanskelig for oss å søke Gud eller gi Han vår oppmerksomhet. Kanskje spesielt i de stundene hvor vi trenger det aller mest!

Når livet oppleves urettferdig, når vi går igjennom stormer, når Hans løfter virker uoppfylt, i sesonger hvor dårlige nyheter ser ut til å hamre ned dørene våre – i de stundene har jeg funnet det utfordrende (for å si det mildt) og skulle sette meg ned å be, lese Bibelen min, og ikke minst, lovsynge.

I de stundene må jeg som regel starte med å lytte til lovsang. Når tonene får fylle rommet, og sanger med tekster dynket i Guds ord og sannheter om hvem Han er og hvem jeg er i Han får slippe til i hjerte mitt, merker jeg igjen og igjen hvordan stormen inni meg får stilne og jeg igjen finner fred i hvem Han er. Den Han ALLTID er.

For det er jo nettopp det- vår Gud er uforanderlig! Han er ALLTID god. Han er ALLTID trofast. Han er ALLTID Gud. Han er ALLTID min perfekte Far. Han ER.

Det å proklamere disse sannhetene midt i omstendigheter vi ikke forstår, gjør noe med oss og er hva jeg tror, et av våre mektigste våpen mot mørket som så lett prøver å ødelegge for oss.

Jeg ELSKER å lese i salmene. David har skrevet en stor andel av salmene i Bibelen, og det er noe ved hans hjerte som alltid fascinerer meg og som lærer meg noe om hvilken holdning jeg skal tilbe med, uansett sesong i livet. Han er så brutalt ærlig med Gud om hvordan han har det, samtidig har han en ekstrem ydmykhet og bringer alltid fokuset tilbake på det håpet vi har i Ham.

Vi kan lese i salme 13:


2 Hvor lenge, Herre?
Vil du glemme meg for alltid?
Hvor lenge vil du skjule ansiktet for meg?
3 Hvor lenge skal jeg ha uro i sjelen
og sorg i hjertet hele dagen?
Hvor lenge skal fienden ha makt over meg?
4 Se meg! Svar meg, Herre, min Gud!
Gi mine øyne lys
så jeg ikke sovner inn i døden,
5 så min fiende ikke kan si:
«Jeg har vunnet over ham»,
og mine motstandere ikke jubler når jeg vakler.
6 MEN jeg setter min lit til din miskunn,
          mitt hjerte skal juble over din frelse.
          Jeg vil synge for Herren,
          for han har gjort godt mot meg.

Jeg drømmer om en kirke (du og jeg) som kommer klare til å tilbe vår gode Gud! Hvor vi, selv i de kjipeste omstendigheter, kan si som David et rungende stort MEN!!

Hvor vi som enhet løfter opp det navnet som er over alle andre navn, navnet JESUS! Det navnet som setter oss i frihet, det navnet som helbreder, det navnet som frelser, det navnet som ER kjærlighet, det navnet som gir fred! Hvor vi kan komme sammen og si TROSS ALT:

”Jeg vil synge for Herren, for Han har gjort godt mot meg.”

Blir du med?

Caroline Wiik

Lovsangsleder


TILBAKE

0Comments

Avatar 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *