Tanker etter en fantastisk helg! | Pinsekirka

Tanker etter en fantastisk helg!

Vidar Godø

Vidar Godø

november 5, 2014


Den nye uka er godt i gang, men denne helgas opplevelser sitter godt i enda.

Ordspråkene 4:7

«Viktigst er visdom. Kjøp deg visdom, kjøp deg innsikt med alt du eier!»

Som mange har fått med seg, men ikke alle var en del av, arrangerte pinsemenigheter i Møre og Romsdal Led regionalt, i Agapekirka nå lørdag som var. En konferanse for ledere, frivillige og medarbeidere i kirkene våre. Lederkonferansen er den regionale utgaven av den store nasjonale Ledkonferansen som vi alle pinsemenigheter inviteres til i februar på Oslofjord Conventioncenter.

Den nye uka er godt i gang, men denne helgas opplevelser sitter godt i enda. Ordet fra Salomos Ordspråk trykker på noe av det viktigste vi kan gjøre gjennom hele livet: Kjøp deg visdom – det er viktigst! Bibelsk visdom og undervisning, det blir du aldri for gammel for og aldri ferdig utlært i! Og denne helgen som var ble en helg fyllt av nettopp det – visdom!

Årets hovedtaler var Øystein Gjerme fra Salt Bergenskirken. Han er en kjent og kjær forkynner for mange kirker i Norge. Han taler inspirerende, relevant og meget treffende inn i vår tid som større og mindre kirker i både by og land.

Årets heading var «Jeg vil bygge min menighet fordi Gud elsker verden»! En tittel som drar oss inn til kjernen av hva det er vi holder på med! Øystein tar oss med på en reise som får oss til å fokusere på det viktigste av alt det Gud bygger på jorda, nemlig en kirke som består av alminnelige mennesker som deg og meg. Ut i fra en levende kirke vil Gud vise at Han elsker verden!

Konferansen ble den beste jeg har opplevd så langt i min 26 årige historie i vårt fylke. Øystein var i strålende form på tross av å nettopp ha gjenkommet fra misjonsreise i India. Han leverte strålende gode, humoristiske, og treffende refleksjoner med historiske analyser av kirkenorge og ikke minst for vår del, Pinsenorge! Med historien- og forståelse av endringer vi ser i det norske samfunn som bakteppe tar Øystein oss med på gode undervisningsbolker om å bygge relevante og balanserte kirker som disippelgjør både barn og voksne!

Øystein dro oss igjen og igjen tilbake til viktigheten av å se «innover» i oss selv, og vår sunnhet ift. oppdraget Jesus gav oss. Å komme tilbake til Jesusfokuset og Åndens kraft for å kunne «se utover» og nå nye mennesker, innta nye områder og tenke større. Vi må tørre å satse på menighetsplantinger der kirken ligger nede og ingen lenger varmer opp lokalene. Vi må invitere folk til «fest» – «Så mitt hus kan bli fullt» slik Jesus ber oss om.

 

Å bygge menighet i by og land

Øystein illustrerte for oss en mengde kirkevitenskapelige sannheter, mens vi noterte så pennene glødet: – Få på plass hensiktsmessige vaner og strukturer! Gjør ditt beste for å ha inspirerende Gudstjenester og livsnære grupper! Vi bygger kirka sammen! «Noen sår, noen vanner og noen høster!»

Han delte fra sitt hjerte og lot oss komme nært innpå han om metoder og ledelse slik Salt Bergenkirken gjør kirke i 2014. Vi fikk et innblikk i sunt lederskap med sunne strukturer som våger å lede framoverlent i gode sesonger og i krevende tider.

Andre refleksjoner gikk rundt hva vi kan lære av tiden som er bak oss? Hvordan bygde pionerene? Hva kjennetegner iveren og vekkelsen? Øystein var tydlig på at alle vekkelser av varighet i vår kirkehistorie, både lokalt og nasjonalt har én klar fellesnevner: de er Jesusfokuserte! Der systemer og rutiner kommer som erstatning for Jesus-begeistringen, vil ilden slokne sakte men sikkert.

 

Dere må være med neste år!

Jeg er først av alt så takknemmelig for at Øystein river seg løs fra hjemmefronten og spanderer tre dager i Ålesund. Fredagen på Charge i Filadelfia, Lørdagen på Led-samlingen, og Søndagsgudstjeneste på Agapekirka. Slike konferanser binder oss sammen, skaper vennskap og gode relasjoner. Det var rett og slett en stor rikdom å få møte pastorer, ledere og den vanlige ivrige medlem komme sammen slik. Pinsekirka Sion Molde kom med hele 11 herlige Jesusbegeistrede representanter som fylte andre rad. Hurra for dere og velkommen tilbake neste år.

Tusen takk til alle dere som satt av denne dagen sammens med oss. Dere var med å lage god stemning og et varmt fellesskap for regionen vår. En gang i året er ikke mer enn et minimum av samlinger vi bør spandere på oss og kirkene våre. Det kom ca 90 stk i år, men vi hadde god plass til mange fler. Kryss av første lørdagen i november 2015 i kalenderen allerede nå. Disse samlingene er rett og slett for viktige til å gå glipp av! Lev velsignet, glad og med stor frimodighet videre i alt du gjør. Forvendt det beste fra Jesus.

«Kjøp deg innsikt med alt du eier» 🙂 

Med vennlig hilsen fra
Vidar Godø


TILBAKE

0Comments

Avatar 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *