Perspektiv! | Pinsekirka

Perspektiv!

Jorun Godø

Jorun Godø

oktober 29, 2014


Jeg kan oppleve prøvelser i min hverdag, men når jeg kun ser mine problemer og vanskeligheter og ikke løfter blikket mitt så vil alt det andre vakre som Gud har gitt meg i livet mitt, bli dekket av tåke.

Jeg befinner meg akkurat nå i Geiranger. Mitt utsiktssted er en lenestol ved et stort vindu på hotell Union. De vakre fjella på Sunnmøre, som kunne vært et praktfullt syn, ligger nå badet i tåke og gråvær.

Hvis jeg ser godt etter, kan jeg skimte konturene av fjella som ligger høyest oppe, men selve fjelltoppene er helt skjult i tåke. Litt lenger ned, ser jeg tydeligere de skogkledde fjellsidene, men aller tydeligst er de gårdene som ligger helt nede ved veien. Jeg kan se husene og låvene veldig tydelig selv om været er grått og tåka ligger lavt.

Dette bildet får meg til å tenke på at de nære tingene, hverdagen vår, omstendighetene i livet vårt er det vi ser tydeligst. Livet vårt er ofte preget av dette perspektivet. Hvordan jeg takler mitt liv og mine omstendigheter, blir preget av hvordan det ser ut fra mitt vindu.

Jeg kan oppleve prøvelser i min hverdag, men når jeg kun ser mine problemer og vanskeligheter og ikke løfter blikket mitt så vil alt det andre vakre som Gud har gitt meg i livet mitt, bli dekket av tåke. Jeg har opplevd å bli så fokusert på ett problem at alle gleder blir borte.

 

Guds ord forteller meg at Gud har et helt annet perspektiv enn jeg har.

I Jesaja 55, 8-9 leser vi:

For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren.

Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier, og mine tanker høyt over deres tanker.

 

Når Gud forteller oss at: ”like høyt som himmelen er over jorden er Guds tanker og veier høyere enn våre tanker og veier” – da forstår vi at Hans perspektiv er mye større og dypere for oss enn vi er i stand til å begripe.

Noen ganger kan det være vanskelig å forstå Guds veier, men det vil det kun være sett fra vårt utsiktsvindu. Fra Hans fullkomne oversikt vil vi se Hans kjærlighet og lys som skinner over våre tåkedekte fjell.

 

Når jeg sitter ved mitt vindu og stirrer på den gården som ligger nærmest, så ser jeg at den er tydeligst og det eneste jeg har fokus på, men perspektivet blir veldig smått og smalt.

Jeg bestemmer meg for å løfte blikket mitt oppover, og i det samme lysner det og tåka forsvinner litt etter litt. Fjellene blir mer tydelig og jeg ser plutselig en vakker foss som renner ned over fjellsiden. Den så jeg ikke for en stund siden.

Når du løfter blikket ditt opp fra dine omstendigheter og på Guds løfter da vil han vise deg nye og vakre ting som du ikke var i stand til å se fra ditt perspektiv, bare fra hans perspektiv og det er alltid bygd på hans kjærlighet og godhet.

Jeremia 29.11.

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere framtid og håp.

Ha en velsignet dag!

 

Jorun


TILBAKE

0Comments

Avatar 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *