En kirke å være glad i! | Pinsekirka

En kirke å være glad i!

Jorun Godø

Jorun Godø

januar 1, 2015


På den første dagen i det nye året kan man gjøre seg mange tanker. Enda ett år har passert og det føles som det har gått fort.

Når vi tenker tilbake på 2014 så har det likevel vært et år hvor mange ting har skjedd, likevel kan det være lett å sette seg ned å tenke på alt vi ikke fikk gjort, og kanskje alt vi burde ha gjort annerledes, men på denne dagen kjenner jeg på en takknemlighet i hjertet mitt.

Takknemlighet over alt vi faktisk fikk gjort.

Vi kjenner på takknemlighet over kirka vi tilhører og alle menneskene som er der.

Den frivillige innsatsen har vært stor i 2014. Vi har sett hvordan nye ting vokser fram og hvordan folk som lever for noe som er større enn seg selv gjør en uselvisk innsats for å se at en sterk lokal kirke kan bety noe for enkeltmennesker og for et samfunn.

Vi er takknemlig for alle frivillige i Pinsekirka som setter av tid og krefter for at andre mennesker skal få oppleve Guds nåde og kjærlighet på samme måte som vi selv har fått oppleve. Å bygge en levende kirke er å bygge sten på sten og å være tålmodig. Det er å holde ut i tro og å bli stående når det stormer. Det er å løpe langdistanse. Det er å heie fram andre som nettopp har begynt å løpe. Det er å våge, det er å risikere noe og det er å satse på noe som man ikke ser enden på. Noe som man ikke helt vet hvor mye som kreves av en. Noe man ikke helt vet hvordan det utvikler seg eller ser ut om en stund.

Vi har sett mange slike mennesker i 2014. Mennesker som er med på å skape forandring, og som utgjør en forskjell.

Det handler ikke bare om hvor mye tid man bruker eller hvor hardt man har arbeidet. Det handler om et villig hjerte. Det er duften av kjærlighet i hver bønn som blir bedt, hver stol som blir flyttet på, hvert smil eller håndtrykk. Det kan være noe så enkelt som å servere kaffe, eller noe så tungt som å rigge ned julenattscena rett etter siste forestilling når alle var slitne.

Noen koster konfetti mellom to forestillinger under julespillet Julenatt, og en sier med et smil om munnen: Denne jobben liker jeg. Noen tar et lederansvar for første gang.

Noen trår til og tar et ekstra tak i søndagskolen. Man våger noe, men størrelsen på resultatet får man kanskje aldri vite i dette livet.

Dersom en sunn og levende lokal kirke skal utvikle seg å vokse er man helt avhengig av den frivillige innsatsen. Man er helt avhengig av at mennesker som elsker Jesus vil bygge en kirke som er slik at de ønsker å ta med seg folk til den.

I dag vil vi takke alle frivillige i vår kirka for innsatsen dere har gjort i 2014. Uten dere hadde vi ikke vært der vi er i dag. Takk til hver og en av dere. Dere er alle viktige. Dere er alle unike. Dere betyr en stor forskjell.

Vi takker Gud for dere!

Vi vil også takke Gud for hans stor nåde og fordi vi får lov til å tjene Han med våre ressurser. Det er en ære!

Blessings

Jorun og Vidar


TILBAKE

0Comments

Avatar 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *