Alltid en gjøkalv i fryseren | Pinsekirka

Alltid en gjøkalv i fryseren

Vidar Godø

Vidar Godø

november 17, 2014


22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden.
Luk 15, 22-24

I forbindelse med en Lederdag på Høyskolen for ledelse og teologi om Menighetsplanting og Leadership summit med Bill Hybels i Filadelfia Oslo, tok vi inn på Thon Hotell Europa i St. Olavsgate. Etter mange års «frafall» fra å være hyppig gjest på dette hotellet i forbindelse med Lederskolen var jeg tilbake. Når resepsjonisten fant ut på sin datamaskin at jeg var et tilbakevendt «barn» av Thon-familien begynte han straks å overøse meg med gaver og gode tilbud. Jeg fikk velge hvilken avis jeg ville ha på døra morgenen etter, han oppdaterte meg med poeng på kontoen min. Jeg fikk eple, dropseske, vannflaske og sjokolade. Han overøste meg med smil og gode ønsker. Etterhvert ble naboresepsjonisten også involvert. Også her bød han på smil og gode kommentarer. Jeg kjente at jeg måtte smile og jeg følte meg glad – det nærmest sprudlet hos både meg og resepsjonistene.

«De gode gjerninger overvinner verden» sies det.

Vel inne i heisa kom det til meg: Slik må vi i kirka også være! Rause og gode med de som vender tilbake til hjemmet. I fortellingen om «den hjemkomne sønnen» er pappaen den mest ivirge på å overøse gutten sin med velkomstgaver. Kan det være her Thongruppen har tatt lærdom fra?:)

Uansett, medisinen er å bryte janteloven kontinuerlig. Vi må gjøre det selv om det ikke er det normale. Egentlig burde det være det normale!

Du har kanskje ikke en Gjøkalv i fryseren slik den «vidunderlige faren» (slik han blir beskrevet i en Skotsk bibeloversettelse), hadde. Men et smil, et eple, en sjokolade eller lignende gjør seg ofte like godt. Bare det at velkomsten er forbundet med «noe». Om det er noe lite eller stort, ord eller gjerning så utgjør det hele forskjellen og opplevelsen blir verdifull.

Denne kulturen ønsker vi å bygge i kirka først av alt, men også i hjemmene våre og på arbeidsplassene våre. Du kan gjøre denne «vidunderlige fars-/morsforskjellen» for noen hver dag. Se etter muligheten og gled deg sammen med den som du gleder. Slik sprer vi «duften av Jesus på ethvert sted»!

Gud velsigne deg og nyt denne dagen i Guds rike.

Vidar Godø

 

 


TILBAKE

0Comments

Avatar 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *